Agnico Eagle: Automaatio ja tietoturva ytimessä

Kaivoksen laajentuminen vaati verkko- ja tietoliikennearkkitehtuurin, joka oli nopea rakentaa, skaalautuva, ja jonka valvonta ja hallinta olisi tehtävissä järkevästi.

Agnico Eagle asiakastarina pääkuva: pohjoista luontoa ilmakuva

Agnico Eagle — Kittilän kaivos

Kittilän kaivos on Euroopan suurin kultakaivos, joka tuottaa vuodessa 6 000 kiloa kultaa. Uutta tunnelia louhitaan vuosittain noin 16 kilometriä.

Nykyisillä malmivaroilla ja tuotantomäärillä kaivoksen odotetaan toimivan ainakin vuoteen 2035 saakka. Agnico Eagle työllistää Kittilän kaivoksella yhteensä lähes 1000 työntekijää.

Jo kaivoksen tuotannon alkuvaiheessa huomattiin rinnakkaisten tietoliikennejärjestelmien: toimiston tietoliikenne, automaatio, valvontakamerat, kulunvalvonta, jne. tuomat haasteet.

Kaivoksen laajentuminen vaati verkko- ja tietoliikennearkkitehtuurin, joka oli nopea rakentaa, skaalautuva, ja jonka valvonta ja hallinta olisi tehtävissä järkevästi.

Perustana yhteinen verkkoinfrastruktuuri

Nyt tietoliikenne järjestelmän perustana on yhteinen verkko infrastruktuuri. Toimistoverkon laitteiden, automaatiojärjestelmien, sekä muiden IoT laitteiden liittämiseksi verkkoon on rakennettu niihin kaikkiin tarpeisiin skaalautua tietoliikenne aluista. Verkossa hyödynnetään olennaisesti nykyisten laitteiden suorituskykyä ja virtuaalisoinnin kautta saatavia mahdollisuuksia.

Virtualisointitekniikoiden avulla saavutetaan kokonaisuudessaan vähempien fyysisten laitteiden määrä ja se edesauttaa ja selkeyttää verkon aktiivilaitteiden hallintaa ja huoltoa. Tarpeisiin vakioidulla arkkitehtuurilla ja laitemalleilla saavutetaan myös helpompi kokonaisuuden hallinta ja voidaan vastata paremmin nykypäivän tietoliikenneverkkoon kohdistuvan tietoturvan haasteisiin.

Mintlyn ja AgnicoEagle:n pitkäaikaisen ja jatkuvan yhteistyön tuloksena olemme saaneet ennen kaikkea toimivan, redundantin, hallittavan, turvallisen ja tulevaisuuden tarpeisiin skaalautuvan tietoliikenne arkkitehtuurin. Tätä kautta varmistamme myös automaatioverkon toimintaa, joka on keskeinen tuotannon ylläpitämiseksi.

Sami Ruopsa

Agnico Eaglen Kittilän kaivoksen IT & automation general supervisor

Agnicon henkilöstön tietotaitoa ja osaamistasoa pidetään yllä jatkuvan yhteistyön ja koulutuksen avulla. Näin voidaan ylläpitää ja varmistaa jatkossakin toimiva tietoliikenne ympäristö, mikä tarjoaa ratkaisun kullan tuotannon tarpeeseen.

Takaisin