ABB: Merenkäynnin järjestelmien tietoliikenne

Ratkaisuissa korostuvat korkean käytettävyyden asettamat vaatimukset, ja sen myötä tarkoin määritelty testaaminen, jota myös laivateollisuuden luokituslaitokset valvovat.

ABB Asiakastarinan pääkuva: rahtilaiva merellä

Tietoliikenne merenkäynnin ratkaisuissa

Suomen ABB:n Marine and Ports -yksikkö Helsingin Vuosaaressa ja Haminassa kehittää sähköistys- ja automaatioratkaisuja meriteollisuuden tarpeisiin. Yksikön keihäänkärkituote on sähköinen Azipod®-propulsiojärjestelmä, joka edistää muun muassa risteilijöiden, jäänmurtajien, ro-ro-aluksien ja tankkereiden polttoainetaloudellisuutta, energiatehokkuutta ja ajettavuutta.

Polttoainesäästö perustuu häiriöttömään veden virtaukseen potkureissa. 360 astetta kääntyvän ohjausyksikön ansiosta Azipod-potkurijärjestelmää käyttävällä aluksella on parempi ohjailukyky, se on hiljaisempi ja myös tilankäyttö laivan sisällä on tehokkaampaa. Hyvän ohjailtavuuden ansiosta myös turvallisuus paranee huomattavasti.

Mintlyn asiantuntijat ovat mukana suunnittelemassa ja varmistamassa ABB Marinen toimittamien järjestelmien tietoliikenneverkkoja. Ratkaisuissa korostuvat korkean käytettävyyden asettamat vaatimukset, ja sen myötä tarkoin määritelty testaaminen, jota myös laivateollisuuden luokituslaitokset valvovat. Asiantuntijamme toimivat yhteistyössä ABB:n projektihenkilöstön ja pääsuunnittelijoiden kanssa projektin alusta loppuun, toimistolta tarvittaessa aina telakalle asti.

ABB:n kanssa yhteistyötä tekevät asiantuntijamme omaavat vuosikymmenien kokemuksen turvallisten ja korkean käytettävyyden tietoverkkojen rakentamisesta ja operoinnista. Mintlyn asiantuntijat toimivat jatkuvasti kaikkein vaativimpien suunnittelutehtävien parissa ja hyödyntävät kertyvää kokemustaan kaikkien asiakkaidemme hyväksi.

Takaisin