Porin Kaupunki: Kiiretoimitus hoitui aikataulussa

Porin kaupungin IT-palvelut kohtasivat haasteen, kun heidän oli päivitettävä vanha SSL-sertifikaattinsa vastaamaan uutta Public Key Size -lakiasetusta.

Tämä referenssi on alun perin peräisin Wesentra Oy:ltä, joka on hiljattain liittynyt Mintly-perheeseen yrityskaupan myötä. Olemme ylpeitä laajenevasta palveluvalikoimastamme, jolla sitoudumme vieläkin parempiin tietoverkko- ja kyberturvallisuuspalveluihin.

Porin kaupunki: puisto kesällä

Tämä vaatimus tuli äkillisesti, ja kaupungin oli toimittava nopeasti varmistaakseen, että heidän digitaaliset palvelunsa pysyvät turvallisina ja saavutettavina. Tärkeänä tavoitteena oli, että aika ilman voimassa olevaa sertifikaattia pidetään mahdollisimman lyhyenä, jotta kaupungin verkkopalvelut eivät häiriintyisi.

Tässä tilanteessa Porin kaupunki päätti tehdä yhteistyötä Mintlyn SSL-tiimin kanssa. He sopivat ennakkoon sertifikaattitilauksen, jossa ensisijaisena tehtävänä oli poistaa vanha sertifikaatti ja luoda uusi pyyntötiedosto (CSR) uuden sertifikaatin hankkimiseksi. Koska prosessin nopeus oli kriittinen, Porin kaupungin IT-palvelut ja Mintlyn tiimi synkronoivat aikataulunsa tarkasti.

Pääsuunnittelija Kaija Laurila Porin kaupungin IT-palveluista kuvaili kokemusta myönteiseksi. Hän mainitsi, että CSR:n lähettämisen jälkeen he saivat uuden sertifikaatin paikalleen jo vartin päästä. Hän korosti, että kiireelliset tapaukset ovat harvinaisia, mutta kun ne ilmenevät, nopea ja tehokas toiminta on erittäin arvokasta. Laurila antoi kiitokset Mintlyn tiimille heidän upeasta toiminnastaan tässä tilanteessa, jossa nopea reagointi ja tehokas yhteistyö olivat avainasemassa Porin kaupungin digitaalisten palveluiden turvaamisessa.

Porin kaupunki sopi ennakkoon sertifikaattitilauksen Mintlyn SSL-tiimin kanssa. Edellinen sertifikaatti piti muokata uuden Public Key Size- lakiasetuksen takia ja se piti poistaa ennen uuden sertifikaatin pyyntötiedoston tekoa. Aika ilman sertifikaattia piti saada mahdollisimman lyhyeksi. Saimme synkronoitua aikataulun loistavasti: CSR:n lähettämisen jälkeen jo vartin päästä uusi sertifikaatti oli paikallaan! Kiiretapauksia ei ole usein, mutta kun sellainen osuu kohdalle, tällainen toiminta on upeaa. Siitä kiitokset!

Kaija Laurila

Pääsuunnittelija, IT-palvelut

Takaisin